Exclusief netwerk voor inspirerende, vrouwelijke ondernemers

Grande-Dame

Interview: strong and happy women 

Grande Dame Design bestaat 2 jaar en de oprichtster Ineke de Groen wordt geïnterviewd  voor de krant.

“Tien jaar geleden liet ik de naam Grande Dame Design vastleggen. Ik had nog geen idee wat ik er mee wilde doen, totdat ik opeens een droom kreeg over vrouwen met een bloem in hun mond”, vertelt Ineke de Groen, eigenaresse van ontwerpbureau De Groen Design.

Goedlachs en met een twinkeling in haar ogen vertelt Ineke over haar vrouwen businessclub die zij op 1 april 2018 oprichtte, Grande Dame Design. “Ik ben geïnteresseerd in business en ik volg ook businessleaders vanuit nieuwsgierigheid. Lang geleden had ik al de naam Grande Dame Design vastgelegd. Zo van: daar ga ik ooit iets mee doen. Vervolgens droomde ik van vrouwen met een bloem in hun mond en daaruit haalde ik mijn inspiratie om deze vrouwen businessclub op te richten. Een businessclub met een twist.

Landelijk

De insteek is om het landelijk uit te rollen, want ik denk altijd groot. Op dit moment bestaan de leden voor een groot deel uit vrouwelijke ondernemers die rondom Bilthoven zijn gevestigd, maar de trein is flink aan het rijden: We hebben Grandes Dames uit de provincies Utrecht, Noord- en Zuid Holland, Brabant, Flevoland. Het model is ontworpen om de meeste sprankelende en inspirerende vrouwelijke ondernemers en vrouwen met een hoge positie in het bedrijfsleven aan te spreken. Om de diversiteit van ons netwerk te vergroten, laat ik vanuit elke business maar één en soms twee vrouwen toe. Op deze manier krijg je een interessante groep vrouwen die elkaar ook echt iets te vertellen en te bieden heeft.

Ludiek

Het kenmerk van Grande Dame Design is om op een ludieke manier met een serieuze ondertoon te verbinden en op te vallen. Hiermee vergroot je je netwerk en genereer je meer business. Voor alle leden regel ik meer exposure, onder andere door het maken van een unieke foto die op de website geplaatst wordt. Een klik op jouw foto en de bezoeker wordt meteen doorgelinkt naar jouw website. Op deze unieke foto sta jij als vrouwelijke ondernemer met jouw favoriete bloem in je mond en een attribuut die jouw business symboliseert. Mijn motto is: verrassen, verleiden en verbinden. Daarmee hoop ik de wereld mooier te maken.”

Ontmoetingen

De meetings vinden plaats in een Grande Dame villa in een bosrijke omgeving waarbij je omringd wordt door boeken en een huiselijke sfeer. Elke keer kleedt Ineke de ruimte weer anders en uitnodigend aan. Verder worden er vier keer per jaar inspirerende vrouwen uitgenodigd voor een talk. Zo zijn onder andere schrijfster Lulu Wang, longarts Wanda de Kanter en voormalige tafeltennister Bettine Vriesekoop de revue gepasseerd.

more insights