fbpx
Agenda | Grande Dame Design, exclusieve businessclub voor vrouwen
16344
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16344,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Agenda 2021

Kamala Harris
Grande Business Boost

Do 11 februari | 19:00 – 20.15 uur | online

LIKE Kamala Harris
Exclusief voor Grande Dames van https://grandedamedesign.nl.
Hoe ga jij van 2021 een energiek en succesvol jaar maken? Waarin je bewust gebruik maakt van jouw kwaliteiten in je werk? Ontdek het tijdens de inspirerende, interactieve online bijeenkomst op donderdag 11 februari van 19:00 – 20:15 uur! Er is veel ruimte om ervaringen uit te wisselen (ook in kleine groepjes!), te sparren en nieuwe inzichten te krijgen. Ontmoet leuke vrouwen, reflecteer op je persoonlijk leiderschap en geef je business focus en een frisse impuls voor 2021! De bijeenkomst wordt begeleid door Grande Dames Marit Engelsma (ProcesKRACHT) en Loes Meijlink (TheSparkCompany), beide expert in het creëren van beweging in mensen en organisaties.

Wij kunnen als ondernemers leren over succesvol worden, wilskracht, moed, nieuwe wegen inslaan; maar ook over hoe je met tegenslagen omgaat, dat kenmerkt namelijk de échte winner. Daarnaast is er ruimte om inspiratievol te netwerken.

Alleen voor leden / inschrijven via Facebook

De liefde
Grande Dame l’Amour

Op een donderdag | 19:00 – 22:00 uur | nieuwe datum volgt

BEHIND EVERY GREAT LOVE IS A GREAT STORY
Een zinderende start van verdieping in de liefde. Vol verwondering nemen we jullie mee in dit onderwerp met onze talklady’s Corine Koole en dé internationale private matchmaker.
Corine Koole is journalist en schrijver en bekend van haar interviews in Volkskrant Magazine, LINDA. en De Morgen waarin ze ‘gewone’ mannen en vrouwen het hemd van het lijf vraagt over hun dagelijkse ervaringen met de liefde. Interviewen heeft volgens haar alles te maken met nieuwsgierigheid en doorvragen. Een interviewer moet zich in dienst stellen van de geïnterviewde en niet andersom. Haar vlijmscherpe observaties leveren rake inzichten over de liefde en zijn een genot om te lezen.
Eind januari 2018 verscheen haar nieuwste boek, De zeven wetten van de liefde, een liefdesbijbel van bijna 250 pagina’s waarin ze alle in 15 jaar met 1000 interviews opgedane inzichten over de liefde beschrijft aan de hand van de zeven thema’s Verliefdheid, Verlangen, Seks, Grote liefde, Eeuwige liefde, Pijn en Trouw.
De internationale private matchmaker is Monique Goebel, werkzaam bij Berkeley International, het exclusieve, wereldwijde matchmakingbureau dat opereert voor haar veeleisende en vermogende leden die op zoek zijn naar een duurzame liefdevolle relatie.

Wij kunnen als ondernemers leren over succesvol worden, wilskracht, moed, nieuwe wegen inslaan; maar ook over hoe je met tegenslagen omgaat, dat kenmerkt namelijk de échte winner. Daarnaast is er ruimte om inspiratievol te netwerken.

Alleen voor leden / inschrijven via Facebook

Paleis Soestdijk
Grande Dame Royal

Do 18 maart | 19:00 – 22:00 uur

‘Het pad naar je doel is nooit recht’
WE GAAN OP BEZOEK BIJ DE EIGENARESSE VAN PALEIS SOESTDIJK: Castle Queen Projectontwikkelaar Maya Meijer-Bergmans.
Paleis Soestdijk en de Westergasfabriek in Amsterdam zijn twee locaties die Maya Meijer-Bergmans aankocht om er iets heel anders van te maken. De Grande Dame onder de projectontwikkelaars ziet een carrière als een tenniswedstijd: ‘Al die stappen vooruit, achteruit en opzij, zijn nodig om ergens te komen.’
Maya Meijer-Bergmans reflecteert op de belangrijkste factoren die haar de leading lady in het transformeren van historisch erfgoed hebben gemaakt. ‘Ik denk dat één van de belangrijkste levenslessen in mijn carrière luidt: heb geduld’, begint ze. ‘Dat is een vreselijk woord, want natuurlijk moet je voor je doel gaan. En als ik iets wil, wil ik het nu! Maar ik bedoel dat je geduld nodig hebt om je visie uit te voeren. Of het nou gaat om carrièredoelen of een project dat je leidt, het pad naar je doel is nooit recht. Ik zie het als tennissen. Als ik nu deze zet doe, gebeurt er dat en kan ik de volgende stap zetten. Al die stappen vooruit, achteruit en soms opzij, zijn nodig om ergens te komen.’
Maya Meijer-Bergmans (1944) is DGA en Directeur Creative Office van de Meyer Bergman erfgoed groep. Na haar studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden heeft ze bestuursfuncties vervuld bij onder meer Pink Ribbon, Stichting Den Haag Cultuur, Prins Claus Fonds, SOS Kinderdorpen en het Cancer Center Amsterdam (VU). Ze werd bekend met de aankoop en transformatie van het Westergasterrein, waar een culturele ontmoetingsplek is neergezet voor dans, theater, cinema, tv-studio’s, fotografie en film. Aan het Westerpark in Amsterdam is in het voormalige kantoor van de Westergasfabriek een ecohotel gebouwd dat 100 procent elektrisch is en volledig op windenergie draait. In 2017 kocht Meijer-Bergmans paleis Soestdijk, in 2018 buitenplaats Doornburgh in Maarssen en landgoed Voorlei in Leidschendam om deze plekken toekomstbestendig te maken.
‘Dat zie ik in alle projecten waar ik aan begin. Zo kochten we in 1999 de Westergasfabriek in Amsterdam. Dat was een ingestorte, vervallen puinhoop op vervuilde grond in een buurt vol krakers en drugsdealers. Er stonden van oorsprong hele mooie gebouwen en we hadden prachtige plannen, maar voordat je het vertrouwen van alle betrokkenen hebt, alle plannen zijn ontwikkeld, bestemmingsplannen goedgekeurd en vergunningen verkregen, ben je járen verder voordat je aan de daadwerkelijke uitvoering van je plan toekomt. Nu, 20 jaar later, heeft het idee voor de Westergasfabriek precies zo uitgepakt als ik wilde. En het leuke is dat de buurt een metamorfose heeft doorgemaakt, waardoor er op meerdere fronten maatschappelijke waarde is toegevoegd.’
‘Ik denk dat wat je ook doet, je meerwaarde moet creëren voor de maatschappij. Dat is een waarde die bij deze tijd hoort en waarmee we Nederland toekomstbestendig maken. Ik zie onze projecten altijd in dat licht. De essentie achter historisch erfgoed is dat je hergebruikt wat je al hebt en transformeert tot iets wat relevant is. Dat is ook zeker het idee achter de transformatie van paleis Soestdijk. We willen daar een podium creëren om het beste van de Nederlandse kennis- en maakindustrie voor het voetlicht te brengen. Het moet een plek worden voor mensen met vernieuwende ideeën die met echt Nederlandse onderwerpen (zoals water en energie) hun innovatiekracht kunnen laten zien. Zo wordt het een plek waar de geschiedenis van Nederland door het paleis wordt weerspiegeld, maar waar ook de toekomst van Nederland in ligt besloten. Het is natuurlijk gestoord om te denken dat je vijftien jaar vooruit kan kijken en weten waar dan de behoefte ligt.
De kunst is dan ook om het grote geheel in je achterhoofd te houden om vervolgens mee te bewegen met de veranderingen die op je pad komen. Dat zorgt ervoor dat je succesvol kunt worden.’
‘Een ander heel belangrijk element van succes is dat je de ander niet moet vergeten. Zonder medestanders kom je namelijk nergens. Mijn moeder was daarin mijn voorbeeld. Toen ze nog met mijn vader werkte, die directeur van twee hotels was, nam zij het personeel aan. Ik herinner me nog heel levendig dat ze, lang nadat mensen uit dienst waren getreden, contact met hen hield. Ze ging bij hen op de thee, naar verjaardagen en uitvaarten en vroeg daarna ook nog regelmatig aan de kinderen hoe het met hen ging. Het kost misschien tijd en inspanning om zo met mensen om te gaan, maar het voelt lekkerder als je gewoon aardig bent. En als jij aardig bent, zullen er door de bank genomen nog maar weinig vervelende of lastige mensen in jouw omgeving overblijven. Wie goed doet, goed ontmoet. Daar ben ik heilig van overtuigd. Alle narigheid die je verspreidt, krijg je namelijk altijd terug op je boterham.’

Wij kunnen als ondernemers leren over succesvol worden, wilskracht, moed, nieuwe wegen inslaan; maar ook over hoe je met tegenslagen omgaat, dat kenmerkt namelijk de échte winner. Daarnaast is er ruimte om inspiratievol te netwerken.

Alleen voor leden / inschrijven via Facebook

tulips
Voorjaarsborrel

Datum volgt op een Do | 19:00 – 21:00 uur
Als je kennis wilt maken met Grande Dame Design en je bent een inspirerende vrouwelijke ondernemer, of je bent een vrouw met een hoge positie in het bedrijfsleven, dan ben je deze avond welkom. Daarnaast is er ruimte om inspiratievol te netwerken.

Voor potentiële Grandes Dames en leden / alleen toegang als je inschrijft via Facebook

Milk-and-Meetings
Grande Dame Farm

Do 27 mei | 19:00 – 22:00 uur
IN GESPREK MET BOERINNEN

We gaan naar het boerenland, maken een mooie wandeling en worden ontvangen door een heuse boerin op haar boerderij. We gaan in gesprek met boerinnen! We horen bijzondere verhalen; wat is hun bedrijfsvoering; we mogen knuffelen met koeien en nog veel meer.
Onze gastvrouw is Grande Boerin Willeke van Milk & Meetings. Haar boerderij, een familiebedrijf met 175 melkkoeien, is prachtig gelegen in een oer-Hollands polderlandschap.

Alleen voor leden / inschrijven via Facebook

Verlopen agenda 2020

sport
Grande Dame Sport

Do 13 februari | 19:00 – 22:00 uur
De kracht van deze sportvrouw die 5-voudig Europees tafeltenniskampioen is geweest; zelfs de Chinezen wist te verslaan; erna als China deskundige verslag deed; boeken schrijft; haar sportcarrière doorgeeft aan jongeren en ouderen… onze Bettine Vriesekoop deelt met ons haar geheimen. Wij kunnen als ondernemers van haar leren over succesvol worden, wilskracht, moed, nieuwe wegen inslaan; maar ook over hoe je met tegenslagen omgaat, dat kenmerkt namelijk de échte winner. Daarnaast is er ruimte om inspiratievol te netwerken.

Alleen voor leden / inschrijven via Facebook

catharine-deneuve
Grande Dame ONLINE

Do 7 mei | 20:00 – 21:00 uur
GRANDE DAME GAAT ONLINE! Onze thema’s per meeting zijn:
> Grande Focus, de juiste Grande Dame focus
> “Zeg het Monique”, speelt empatisch in op wat er bij de Grandes Dames leeft in corona tijd
> Grande at Work, flogs van onze werkplekken
> Schaamteloos Vragen, eindelijk DE kans om te vragen wat jij nodig hebt voor jouw business
> Grande Inspiration, zoomt in op die ene Grande
> Silver Lining, kleurt onze business

De focus ligt op business tijdens corona tijd, met de gebruikelijke twist en sprankeling die hoort bij Grande Dame Design. Er zijn rollen en gastrollen die ingevuld worden. We hebben een vast palet aan thema’s. Schaamteloos Vragen is een nieuw thema bij Grande Dame, je hebt eindelijk de kans om te vragen wat jij nodig hebt voor jouw business! Het idee is dat we om de 3 weken elkaar op deze manier online ontmoeten. Steeds op een donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur.
Alleen voor leden / Inschrijving via Facebook is verplicht

lach
Grande Dame Laugh & Grumble

Do 18 juni | 19:00 – 22:00 uur
ENERGIZER IN BUSINESS, de speelse workshops met een zakelijke twist om jou uit je comfort zone te halen en je energie, verbinding en bevrijding te brengen.
Deze workshop is op maat gemaakt voor onze Grandes Dames door Bente Adri. Zij heeft al 900 lach- en mopper workshops gegeven o.a. voor bedrijven als Rabobank, Zilveren Kruis, Achmea, KPN, Rijkswaterstaat, Heineken. We kennen Bente uit de media, zij wordt geïnterviewd voor diverse tijdschriften en op t.v. 

Alleen voor leden / Inschrijving via Facebook is verplicht

appels
Grande Dame Borrel

Do 24 september | 19:00 – 21:30 uur
Dè kans om kennis te maken met ons bijzondere, inspirerende, warme en succesvolle netwerk. Voorwaarden: je bent een vrouwelijke onderneemster of hebt een hoge positie in het bedrijfsleven; je meldt je aan via dit linkje.

Voor potentiële Grandes Dames en leden / alleen toegang als je inschrijft via Facebook

snor
Grande Dame Focus

Do 26 november | 19:00 – 20:15 uur

MET FOCUS EN INSPIRATIE ontmoeten we elkaar via Zoom.
Het projectteam van Grande Dame Design is dit evenement, met een doelgerichte structuur, aan het voorbereiden. Laat je inspireren en meld je aan via deze link.

Alleen voor leden / Inschrijving via Facebook is verplicht

Ieder jaar

bloemen
Workshop

Workshop ’Design Your Business’ voor leden in het 1e jaar, workshop ‘Make My Day’ voor leden in het 2e jaar. Het is een persoonlijke workshop  van 1,5 uur. Heel inspirerend; een ‘must’ voor iedere zichzelf respecterende ondernemer! Klik hier voor reviews over deze workshop. Alleen voor leden / inschrijven via Facebook.

Fotoshoot-70
Fotoshoot

Persoonlijke shoot
Iedere Grande Dame krijgt haar persoonlijke fotoshoot. Deze foto wordt geplaatst op onze site.

Alleen voor leden / inschrijven via Facebook

Agenda 2019 / 2018